BTW aangifte digitaal doen

Voorkom papierwerk
De BTW aangifte kan je in ons land op twee manieren doen. De oude stijl, aangifte op papier, is steeds minder populair. Dat wil niet zeggen dat de methode helemaal is afgeschaft. De methode met BTW aangifte op papier wordt nog steeds gebruikt. De methode van digitale aangifte is echter steeds populairder aan het worden. Dat heeft voor een ondernemer een hoop voordelen. Het belangrijkste voordeel is wel dat het papierwerk daarmee verdwijnt. Je kan de aangifte namelijk koppelen aan een digitale administratie.

Met een boekhoudprogramma aangifte doen
Steeds meer ondernemers werken met een boekhoudprogramma. Dat is een programma waar je de  uitgestuurde facturen van een bepaalde maand, onder de noemer debiteuren in vermeldt. De facturen worden ieder apart opgenomen maar het totaalbedrag per maand wordt weergegeven. Aan de hand daarvan wordt voor de 20ste van de maand het totaalbedrag aan BTW berekend. Via een doorkoppeling naar Intervat kan je dan die aangifte indienen. Op die manier hoeven er geen aparte formulieren meer te worden ingevuld.

Nooit meer een boete
Een voorschot BTW wat wordt vergeten kan jou met je bedrijf op een flinke boete komen te staan namens de federale overheidsdienst financiën . Het is dan ook aan te raden om deze functie van digitale BTW aangifte aan te schaffen in een boekhoudprogramma. Doordat de computer de bedragen voor jou optelt wordt aan jou medegedeeld of je de BTW aangifte eens per maand of eens per kwartaal moet doen.